Antwerp for life
Nieuwsberichten
Owners & Sponsors
Nieuwsberichten
'ONE HUNDRED AND EIGHTY' till Owner 1880 PDF Print
Written by admin   
Sunday, 01 March 2015 08:14

Eergisteren passeerde onze teller de kaap van de 1700 owners! Iedere Antwerp-supporter beseft dat we nu wel heel dicht bij het magische nummer 1880 zitten. Maar omdat iedereen zo graag nummer 1880 wil zijn, hebben wij daar zelf eens goed over nagedacht. We hebben iemand gevonden waarvan wij denken dat elke owner zich akkoord kan verklaren dat we het nummer voor hem of haar reserveren. En omdat ook de toekomstige owners van ACT as ONE weten dat fanparticipatie een schot in de roos is, grijpen we terug naar ons spel van de fandag.

Als fans van een club met roots in de UK zeggen de namen Phil Taylor, Eric Bristow en Bobby George je misschien wel iets. Hoor je het toch in Keulen donderen? Nog een tip: “One hundred and eighty!” Inderdaad, darts, oftewel vogelepik zoals ze in de koekenstad zeggen. De hoogste score die je in één beurt kan gooien, is 180. Dat betekent drie pijlen in de triple twenty. Geen sinecure, probeer het zelf maar eens!

Maar er is een makkelijkere manier om je eigen triple twenty te smijten en ACT as ONE helpt je daarbij. Naar analogie met de drie pijlen per beurt verdelen we de 180 nog te behalen ownerships van de huidige 1700 tot de magische 1880 in driemaal triple twenty, waarbij elke 60ste nieuwe owner een giftbox krijgt ter waarde van 60 euro. In mensentaal wil dit zeggen dat de owners nummer 1759, nummer 1819 en 1879 in de prijzen vallen. Zij zullen uitgenodigd worden om samen met owner 1880 hun giftbox in ontvangst te nemen. Waar en wanneer, dat hoor je nog.

Welkom nieuwe owners!

 
The show must go on PDF Print
Written by admin   
Thursday, 08 January 2015 08:20

Act As 1 bestaat nog geen jaar en heeft toch al meer dan 1000 owners weten te verzamelen. Ronduit indrukwekkend. Maar nog niet genoeg! Willen we ooit eigenaar worden van onze eigen club, dan zullen we nog beter moeten doen. En "we" verwijst naar jij en ik, naar ons, de fans. Want de vrijwilligers van AA1 die dit allemaal doen in hun schaarse vrije tijd kunnen het niet alleen aan. De echte macht van AA1 zit nu al bij haar owners. Als we allemaal (nog eens) 1 iemand overtuigen zijn we meteen met 2000! Enzovoort.

En dat het nodig is om dit project te doen slagen is nu echt wel duidelijk genoeg. Daar kan geen zinnig mens meer naast kijken. Na de ouderwetse verspillingspolitiek zonder enige moderne commerciële visie onder het bewind van Wauters naar het steeds wederom falende sportieve en bijgevolg algemene beleid onder de groep Hofmans. Te veel flaters die te club te veel geld en aanzien hebben gekost. Te veel gemarchandeer met de goede naam en zelfs het patrimonium van deze club. Dankbaarheid voor het redden van de club van een zekere ondergang moet er zeker zijn, maar toch wordt het tijd om het over te nemen.

Want "the show must go on". Willen we terug naar waar we vandaan komen, om te beginnen met een tot de nok gevulde Bosuil in topwedstrijden in 2de, dan promotie naar eerste, misschien zelfs terug Europees voetbal? Het vuur moet terug aangewakkerd worden, de Bosuil moet wederom kolken! Dit filmpje vat dit allemaal samen.

 
XMAS AS ONE PDF Print
Written by admin   
Friday, 28 November 2014 20:07

xmas

Deze kerst kunnen we met zen allen verbroederen op de eerste kerstmarkt van AA1: XMAS AS ONE! Een gluweintje drinken, geneverkes à volonté, voor ne keer mag het eens. Vrijdag de 12de van 16u30 tot 22u en zaterdag van 11u tot 21u30, onder tribune 3 van ons aller vertrouwde Bosuilstadion. Op zaterdag heb je ook leuke activiteiten voor jong en oud zoals pannaveldjes, kleurwedstrijd, grime, springkasteel en een veiling van Antwerp-items (deze laatste ook op vrijdag).

By the weey, wie nog geen kerstboom heeft, bestel hem ook gewoon via AA1 voor een zeer interessante prijs. Via http://www.actasone.be/webstore/kerstboom kan je kiezen uit een klein, middel, of grote kerstboom. Afhalen kan ook gewoon op de kerstmarkt! Simpel as that!

PS: 18 december is de eerste algemene vergadering voor de owners, om reeds enkele nieuwe bestuurders te kiezen. Wil jij mee het verschil uitmaken en je stempel drukken, zorg dat je er zeker bij bent! Nog geen owner? Geen probleem, je kan daar nog altijd verandering in brengen en mee beslissen over de nieuwe koers! Geen kritiek langs de zijlijn, dit keer nemen we zelf deel aan het spel!

 
ACT as 1 PRESS RELEASE 4-6-2014 PDF Print
Written by admin   
Wednesday, 04 June 2014 13:29

ANTWERPFANS KUNNEN OVERZEESE PRE-SEASONTRADITIE VOORTZETTEN

ACT as 1 bedenkt plan om meerkost te counteren

De fans van Royal Antwerp FC zagen hun pre-seasontraditie, een trip naar de UK, deze week bijna in het water vallen. Bijna, want bij ACT as 1 geen woorden maar daden: de vzw die fanparticipatie nastreeft, zocht en vond een oplossing, waardoor de supporters van hun jaarlijkse wedstrijd over het kanaal kunnen genieten – deze keer tegen Luton Town, terwijl ze er hun reputatie van beste supporters alle eer aandoen.

Antwerp en traditie

De fans van de Great Old zijn er altijd trots op geweest dat de roots van hun club in de bakermat van het voetbal liggen – de club werd in 1880 opgericht door Engelse studenten en beleefde zoals genoegzaam bekend haar laatste hoogtepunt in ’93 op de heilige grasmat van Wembey. De jonge Antwerptraditie om voor het begin van het seizoen het Kanaal over te steken om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen kent dan ook veel bijval onder de supporters, die elke keer een even gepassioneerde als sportieve en sympathieke indruk nalaten, zowel in het stadion als op de straten, pleinen en in de kroegen van de respectieve gaststeden.

To Luton or not to Luton

Toen vorige week bekendgemaakt werd dat de tegenstrever dit jaar Luton zou heten, boekten heel wat enthousiaste fans meteen vluchten, treinen, bussen en hotels. Als een donderslag bij heldere hemel volgde dan deze week het nieuws dat de politie van Luton bijkomende veiligheidsmaatregelen eiste. Een meerkost van 5000 euro die de Engelse club deed besluiten de wedstrijd te annuleren. Een streep door de rekening van veel Antwerpfans.

Omdat voor ACT as 1 de fan centraal staat in het verhaal van Royal Antwerp FC, werd een plan uitgedokterd om zich zonder al te veel financieel risico borg te stellen voor de 5000 euro kosten die de gevraagde extra veiligheidsmaatregelen met zich meebrengen.

De vzw benadrukt dat deze borg mogelijk is dankzij sponsorgelden en er dus in geen geval aan de lidmaatschapsbijdragen van haar owners geraakt wordt.

Indien 1000 supporters de oversteek maken is iedereen uit de kosten en recupereert ACT as 1 zijn borgstelling. Het Antwerpbestuur van zijn kant verbindt zich ertoe een open boekhouding te voeren aangaande de ticketverkoop.

Traditie blijft bestaan dankzij ACT as 1

ACT as 1 twijfelt er niet aan dat de trouwe Antwerpsupporters hun club ook in Luton weer massaal zullen gaan aanmoedigen, waardoor ze er meteen zelf voor zorgen dat het probleem van de veiligheidsmeerkost van de baan is. ACT as 1 laat ook weten dat de FAS(C), de overkoepelende federatie van supportersclubs van Antwerp en verschillende van deze supportersclubs op dit moment initiatieven uitwerken om de verplaatsing naar Luton te maken.

Na Bristol, Falkirk, Iverness, Heart of Midlothian, Birmingham en Nottingham Forest mag Antwerp op 26 juli dus ook Luton Town aan het rijtje van befaamde en traditierijke tegenstrevers op Britse bodem toevoegen. ACT as 1 houdt de traditie in ere.

ACT as 1 dankt ook FAS(C) en ASA voor hun initiatieven in dit verhaal.

Met rood-witte groet
Het bestuur van ACT as 1 - Antwerp Community Trust

 
'Act' doet twee voorstellen PDF Print
Written by admin   
Friday, 18 April 2014 07:20

artikel

 
Flyeractie en gratis tickets tegen Dessel PDF Print
Written by admin   
Wednesday, 16 April 2014 13:07

Act As 1 zal nu zondag voor de match tegen Dessel flyers uitdelen om nog meer supporters te informeren en warm te maken voor haar project.

Samen moeten we ervoor zorgen dat jonge supporters als Lex en zijn leeftijdesgenootjes, maar ook de vele jeugdspelers van onze club nog een toekomst hebben bij hun geliefde club. Nog steeds dromend van nieuwe hoogdagen hebben we ons voorlopig wel even noodgedwongen verzoend met 2de klasse, maar het mag nu wel gaan stoppen met de verdere teloorgang! Het wordt tijd dat we terug aan de weg naar de top kunnen timmeren!

Via haar FB-pagina zal Act as one ook 25x2 tickets voor tribune 2 en 3x2 tickets voor de Business-seats uitdelen. Meer info zal spoedig nog worden meegedeeld:

https://www.facebook.com/actasone.be?fref=ts

 
Funday - Boek Bosuil 90 jaar & Act As 1 PDF Print
Written by admin   
Wednesday, 16 April 2014 08:10

Beste vrienden van Royal Antwerp Football Club,


De Federatie van Antwerp Supporters (clubs) heeft het genoegen om u uit te nodigen op de presentatie van het boek 90 Jaar Bosuil. Vreugde en verdriet van Royal Antwerp Football Club.

Deze voorstelling vindt plaats op zaterdag 26 april 2014.

boek

Vanzelfsprekend in het Bosuilstadion, in de tent voor het themacafé en naar aanleiding van de ‘Funday’ ten voordele van de Antwerpjeugd.

Vanaf 11.30 bent u welkom in de tent voor het themacafé waar er een muzikale omlijsting door The Homesisters (covers van de jaren vijftig tot vandaag) voorzien is.

Om 12.00 is er dan de officiële overhandiging door FAS(c)-bestuur van de eerste exemplaren aan CEO RAFC Gunther Hofmans, burgemeester Bart De Wever en voorzitter Jan Michel. We luisteren ook naar een videoboodschap van Hans-Peter Lehnhoff, als ambassadeur van het boek. Nadien laat RAFC-Televisie legendarische ex-spelers en voormalige coaches hun beste Bosuilherinneringen vertellen.Rond‘‘ 13u00 zingen The Homesisters samen met het publiek het Antwerps clublied de Zegemars.

Nadien kunt u het bestelde boek meteen meenemen. Het boek is vanaf dan ook te koop aan 40€ per stuk.

Als u niet aanwezig kan zijn op 26 april, geen probleem. Er zijn genoeg afhaalmomenten voorzien.

Blijf zeker hangen op de Funday.

De Jeugdafdeling heeft een leuke dag voorzien, het volledige programma ziet er als volgt uit:

11.00u. start randanimatie: kermisattracties, springkastelen, grim e.d.
11.00u. aanvang FASC-cup en familie-cup
11.30u. persvoorstelling boek 90 jaar Bosuil
11.30u. touwtrektornooi (enkel bij goed weer)
12.30u. wedstrijd U7 RAFC –Vorselaar
12.30u. start BBQ
14.00u. Schijt je rijk
15.00u. einde Schijt je rijk
15.30u. optreden Cheerleaders
18.00u. prijsuitdeling
18.30u. einde

Inschrijven voor de BBQ vóór 19 april via mail naar events @ rafcjeugd.be, 15€ volwassene 7€ kind


Ben jij al lid geworden van ACT! as 1?

act

Nooit was het momentum zo groot om als Antwerp Fan maar ook als Antwerpse Community om het heft in eigen handen te nemen. Nooit was de noodzaak zo hoog om oplossingen te brengen en bruggen te bouwen tussen alle stakeholders in het Royal Antwerp Football Club verhaal. Het is nu, in een tijd van grootste nood, belangrijk om partijen te verenigen en zo het vertrouwen te herstellen. Dit is een verhaal over een positief initiatief met een oprechte motivatie en een ijzersterke strategie.

ACT is een vzw die als doel heeft om het Fan Participation Project, waarvoor reeds alle overkoepelende supportersverenigingen zich unaniem hebben geëngageerd, te helpen realiseren. Met dit project kunnen en willen wij bewijzen dat de Antwerp Fans wel degelijk in staat zijn om mee te besturen en zo een duurzame en succesvolle club uit te bouwen in Antwerpen.

Alle informatie op www.actasone.be

 
Persbericht ACT as 1 PDF Print
Written by admin   
Friday, 11 April 2014 09:12

11-4-2014 PRESS RELEASE ACT as 1

Kop: Geen licentie voor RAFC? Antwerp Community Trust is de uitweg!

Subkop: Antwerp Fans willen verankering verwerven in Royal Antwerp Football Club

Vandaag raakte bekend dat Royal Antwerp Football Club geen licentie krijgt voor tweede klasse voor volgend seizoen, wat nog maar eens bewijst dat er dringend iets moet veranderen. De weigering versterkt het enthousiasme van de initiatiefnemers achter ACT! As 1.

Naar een duurzame toekomst voor RAFC
ACT! as 1 streeft naar een (meerderheids)participatie van de supporters in het bestuur van Royal Antwerp FC om het voortbestaan van stamnummer 1 te garanderen. Een duurzame financiële en een sportief succesvolle toekomst voor Antwerp is een stuk realistischer dan velen denken. Er is één voorwaarde: de fans moeten van hun eigen kracht durven uitgaan en vechten voor RAFC, de club waarmee het Belgisch voetbal geboren werd. 

Verankering supporters voor een gezonde competitie
Alles begint bij een juiste diagnose. ACT! as 1 stelt vast dat de fundamentele oorzaak van de problemen ligt bij het voorbijgestreefde model waarin één natuurlijk of rechtspersoon de meerderheid van aandelen in een club kan bezitten. Dat legt het lot van een voetbalclub in handen van een enkeling. Een riskante zaak. Hoe moet het dan wel? De verankering van de fan communities in hun respectievelijke clubs is de enige oplossing voor een gezonde voetbalcompetitie.

KBVB moet verantwoordelijkheid opnemen
‘Elk volk heeft de regering die het verdient’, zei de Franse filosoof Joseph de Maistre en die vlieger gaat ook op voor voetbalfans en clubbesturen. Het is dus aan de fans om het initiatief te nemen en niet lijdzaam toe te kijken. En niet enkel op Antwerp, maar bij alle clubs in België. Daarom roepen we alle voetbalfans in België op om zich mee achter dit initiatief te scharen en supportersparticipatie af te dwingen. Daarom roepen wij politici op om hun verantwoordelijkheid te (blijven) nemen. Daarom vragen wij de KBVB om zijn verantwoordelijkheid te nemen wat betreft het kerkhof dat men soms eufemistisch ‘tweede en derde klasse’ durft te noemen. Uiteraard roepen wij ook de Antwerp-fans op om door te zetten. Want als de nood het hoogst is, is de redding nabij!

Bundesliga-model als voorbeeld
De bestaansreden van ACT! as 1 is het veranderen van de bestaande clubstructuur te veranderen d.m.v. het door UEFA en EU ondersteunde Bundesliga-model, de 50+1%-regel. Deze is gebaseerd op de filosofie dat fans de enigen zijn die altijd het beste voorhebben met hun club en bovendien het sociale kapitaal en de bestaansreden van de club zijn. De vzw Antwerp Community Trust biedt nu de hele Antwerpse gemeenschap de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van hun club. Voor 135 euro verwerft men een stem in de vzw ACT! as 1, die met dat geld een participatie in de club wil verwerven. 

En wat nu?
Wij wachten de beroepsprocedure af, maar gaan hoe dan ook door met het nastreven van onze doelstellingen. Daarvoor voeren we gesprekken met de verschillende stakeholders, zowel binnen het oude en het nieuwe bestuur van Antwerp als daarbuiten. Ondertussen beschikken we over de onbezoldigde medewerking en knowhow van zo’n 50 professionals om ons project en onze campagne verder uit te bouwen. We voelen ons bovendien gesteund door de exponentieel groeiende interesse van fans, politici en de bedrijfswereld.

"In donkere tijden schijnt het licht aan het eind van de tunnel des te harder."

Over Act! As 1
De vzw ACT! as 1 wil alle fans verenigen om zo een meerderheidsparticipatie in RAFC te verwerven en een duurzame toekomst garanderen voor de club. Een verankering van de fans volgens het 50%+1 model is een bewezen en door UEFA ondersteund model dat een duurzaam beleid verzekert. Met deze vzw biedt Act! As 1 de mogelijkheid aan alle leden om met het 1 fan 1 vote principe een democratisch verkozen bestuur te realiseren. In bijlage kan u onze visietekst terugvinden.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur
Antwerp Community Trust

fans

 
Het grote offensief voor RAFC moet nog beginnen PDF Print
Written by admin   
Friday, 04 April 2014 07:51

Offensief

De rechtstreekse link om ook te kunnen inzoomen: http://s16.postimg.org/b3ixuooit/ACT_Waes.jpg

 
RAFC - Roeselare op groot scherm PDF Print
Written by admin   
Friday, 04 April 2014 07:22

De wedstrijd zal uitgezonden worden op groot scherm op volgend adres:

Zaal Eskapade
Kapelsestraat 233
2950 Kapellen

DE WEDSTRIJD VANGT AAN OM 18.00

DE ZAAL KAN TOT 600 PERSONEN ONTVANGEN, DUS IEDEREEN IS WELKOM VANAF 17.00. Inkom is gratis.

Er is parkeerplaats voor een goede 150 wagens en busaansluiting vanuit Antwerpen via de lijn 720 naar Putte. Als je van Merksem/Deurne komt lijn 650 en overstappen op 720 in Kapellen centrum. De bus stopt er vlak voor de deur.

 
Steunt ook droomelftal Act! As 1? PDF Print
Written by admin   
Thursday, 03 April 2014 14:31

Talrijke Antwerphelden hebben reeds hun steun toegezegd aan 'ACT as 1' en velen willen onze cause actief mee ondersteunen: Walter Meeuws, Hans-Peter Lehnhoff, Darko Pivaljevic... om alvast enkele ronkende namen te noemen. We gaan echter voor het volledige plaatje. We gaan dus ook voor de volledige Wembley ploeg en alle oud-spelers die allemaal nog steeds Antwerp Fan zijn en de droom dat de reus terug zal opstaan zijn blijven koesteren.

Met de hulp van al deze en andere Antwerp Fans willen we onze campagne voor het goede doel verder in de media brengen. Uiteraard mag bij zo'n uitdaging onze Antwerpse Champ van de uitdagingen niet ontbreken en daarom hebben we ook Tom Waes uitgenodigd die met veel plezier zijn schouders zal zetten onder het project bij zijn terugkeer uit China!

Stay tuned, follow the vibe and ACT as 1 folks!

 
« StartPrev12NextEnd »

Page 1 of 2